EVENTZ & EVENTSTYLING

Evenementenlocatie
en zaalverhuur

z Gebouw Leeuwarden

Ook een event organiseren?
Dat kan!

In het bruisende hart van Leeuwarden, aan het levendige Zaailand en pal naast het indrukwekkende Fries Museum, prijkt het unieke Z-gebouw. Dit historische waterleidinggebouw is omgetoverd tot een spectaculaire evenementenlocatie en zalencentrum. Hier kun je terecht voor de meest uiteenlopende evenementen en bijeenkomsten.

Of je nu een intieme vergadering voor 5 personen organiseert, jouw verjaardag viert, een vrijgezellenfeest plant, een bedrijfsfeest houdt of een groots evenement voor 600 gasten op touw zet, het Z-gebouw is de perfecte locatie voor elke gelegenheid! Dankzij de centrale ligging en handige parkeergelegenheid direct naast de deur, is het een perfecte evenementenlocatie voor al jouw gasten.
WhatsApp Image 2024-06-18 at 16.25.49
Z Eventz leeuwarden
Z Eventz Leeuwarden
xr:d:DAF753mqQZ4:31,j:7093587459384350655,t:24020813

Duik in de geschiedenis

Locatie met een verhaal

Het Z-gebouw, gebouwd in 1964 door de creatieve rijksbouwmeester Jo Vegter, heeft een geweldige geschiedenis! Ooit was het een waterleidinggebouw en werd het zelfs verkozen tot het ‘lelijkste gebouw van Leeuwarden’. Maar dat ging alleen over de buitenkant! Binnen deze muren vond een van de meest legendarische momenten plaats toen de rayonhoofden in 1996 en 1997 samenkwamen en de beroemde woorden “it giet oan!” uitspraken.

In de vroege jaren 2000 werd het gebouw gebruikt als een verlengstuk van de rechtbank, nu onze buren! En toen, in november 2017, begon een nieuw hoofdstuk! Het gebouw herrees als een bruisend Grand Café met een zalencentrum, kantoren en flexplekken. Wat een ongelooflijke transformatie en een spannende nieuwe bestemming voor dit historische gebouw!

Zaalverhuur Leeuwarden

onze zalen

CAFÉ

Als je op zoek bent naar een huiselijke sfeer, dan is ons café absoluut de ideale plek voor jou! Het ademt een intieme en gezellige ambiance uit, met prachtig uitzicht over het Zaailand. 

Capaciteit:

Het Cafe en Zone200  kunnen ook met elkaar verbonden worden als één grote ruimte.

ZONE200

Deze geweldige ruimte creëert de perfecte sfeer voor elke gelegenheid! Zone200 kan volledig worden aangepast aan jouw eigen voorkeuren, of het nu gaat om intieme diners of inspirerende workshops!

Capaciteit:

Het Cafe en Zone200  kunnen ook met elkaar verbonden worden als één grote ruimte.

Bazement

De BaZement is dé place to be voor gezellige, bruisende feestjes! Verjaardagen, eindfeesten, techno feestjes, kinderfeestjes, jouw evenement – alles is mogelijk in deze veelzijdige ruimte!

Capaciteit:

Je kunt Het Cafe, Zone200 en De Bazement gelijktijdig huren voor een speels effect met meerdere ruimtes.

Serving Joyful Moments

Catering toevoegen?

Ontdek de culinaire verrassingen van Club Z Leeuwarden! Of je nu een zakelijke bijeenkomst, bruiloft of ander speciaal evenement hebt, wij bieden catering op maat. En altijd vers! Geniet van verse koffie, thee en/of fruitwater, vergezeld van heerlijke cake. Voor zakelijke bijeenkomsten stellen wij lunches samen die variëren van eenvoudig tot luxe. 

Proef onze populaire borrelarrangementen met keuze uit klassieke snacks, gezonde planken en diverse bittergarnituren. Of kies voor een smaakvol dinerbuffet met opties voor vegetariërs en rekening houdend met allergieën en dieetwensen. Of het nu formeel of informeel is, wij passen onze catering perfect aan op jouw wensen. Maak jouw evenement een culinair succes met Club Z!

Photo-18-5-19-3-34-46-pm-980x653
Z Eventz catering broodje zalm
Photo-18-5-19-3-03-16-pm
Catering at a luxury event

What We Do

Ontdek Onze Op Maat Gemaakte Diensten

Zakelijk

Bruiloft

Vrijgezellenfeest

Themafeest

Kinderfeest

Verjaardagsfeest

Get in touch

Let's Talk About Your Event

Z Eventz
Z Gebouw Leeuwarden
Zaailand 106,
8911 BN Leeuwarden
T: +3158 230 000 6
E: hello@z-eventz.nl
Ma – Vr: 08:30 – 18:00 uur