EVENTZ & EVENTSTYLING

Elke maand zet Z Eventz een inspirerend initiatief, product of bedrijf in de schijnwerpers. Door kennis en inspiratie te delen, willen we duurzame ontwikkelingen stimuleren en bijdragen aan de vergroening van het bedrijfsleven. Deze keer richten we de spotlights op Oceandiva Nova, een 100% elektrisch aangedreven evenementenschip dat door de Europese wateren vaart. Een locatie vol mogelijkheden en duurzame initiatieven.

Als een vis in het water

Oceandiva Nova, ’s werelds eerste volledig elektrisch aangedreven evenementenschip, heeft het prestigieuze Platinum label van Green Award ontvangen. Dit indrukwekkende schip biedt een breed scala aan evenementenmogelijkheden. Het team van Oceandiva Nova staat klaar om met je mee te denken en je evenement perfect op maat te maken, of het nu gaat om productlanceringen, award ceremonies of conferenties. Ze zorgen ervoor dat je je als een vis in het water voelt.

Duurzaam vooruit

Hoe kan zo’n groot schip als de Oceandiva Nova zo duurzaam zijn? Het geheim zit in de basis van duurzame initiatieven waarmee het schip is ontwikkeld. Naast de elektrische aandrijving zijn er verschillende duurzame elementen geïntegreerd. Het afvalbeheer aan boord is circulair, waarbij afvalstromen worden gescheiden, ingezameld en verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Het waterzuiveringssysteem zuivert afvalwater zodanig dat het veilig terug de natuur in kan.

Om de milieuvriendelijkheid te maximaliseren, is het schip verdeeld in zones met innovatieve klimaatcontrolesystemen die de binnentemperatuur nauwkeurig reguleren. In lijn met het water thema, worden alle toiletten doorgespoeld met rivierwater, wat een slimme en innovatieve manier is om water te besparen, aangezien we gemiddeld 30 liter drinkwater per dag doorspoelen.

Innovatie & inspiratie

Het doel van Oceandiva is om nieuwe standaarden en voorbeelden te stellen voor de industrie. Door als een van de eerste de verschillende duurzame mogelijkheden op het water te demonstreren, willen ze de evenementen en organisatoren van de toekomst inspireren. Met de Oceandiva Nova zetten ze een belangrijke stap richting een groenere toekomst op het water, waarbij ze niet alleen zichzelf, maar ook de hele evenementenbranche naar nieuwe hoogtes tillen.

Wil je meer weten over de Oceandiva Nova? Bekijk dan de video hieronder of bezoek de website.

Z Eventz
Z Gebouw Leeuwarden
Zaailand 106,
8911 BN Leeuwarden
T: +3158 230 000 6
E: hello@z-eventz.nl
Ma – Vr: 08:30 – 18:00 uur